suomeksiin english
Menu

Ajankohtaista

Muovialalle oppisopimuskoulutuksen kautta

Julkaistu 01/09/2020
Vesa Hiltunen (vasemmalla) ja Sari Luukka ovat työpaikkaohjaajia Coreplast Laitilassa ja perehdyttävät oppisopimusopiskelijoita muovialaan. Kim Keihola ja Mitja Viik aloittavat tuotantotekniikan ammattitutkinnon opiskelun lokakuussa 2020.

Vesa Hiltunen (vasemmalla) ja Sari Luukka ovat työpaikkaohjaajia Coreplast Laitilassa ja perehdyttävät oppisopimusopiskelijoita muovialaan. Kim Keihola ja Mitja Viik aloittavat tuotantotekniikan ammattitutkinnon opiskelun lokakuussa 2020.


Kiinnostaako työ muovialalla Laitilassa ja mahdollisuus päästä osaksi Coreplast Laitilan, yhden muoviteollisuuden kansainvälisen markkinajohtajan tiimiä? Nyt alalle on mahdollista päästä mukaan oppisopimuskoulutuksen kautta ja valmistua asentajan ammattiin.

Coreplast Laitila on mukana yhdessä Winnovan, SAMKin, Rauman ja Satakunnan kauppakamarien sekä Satakunnan alueella toimivien muovialan yritysten kanssa toteutettavassa koulutusyhteistyössä. Yhteistyöhankkeen tarkoituksena on saattaa työntekijät ja työnantajat yhteen ja perehdyttää muovialan työtehtäviin.

Alasta kiinnostunut voi hakeutua Winnovan tuotantotekniikan ammattitutkintoon muovi- ja kumitekniikan osaamisalalle, joka alkaa lokakuussa 2020. Opiskelemaan pääsee oppisopimuksella ympäri vuoden kuka tahansa koulutuksesta kiinnostunut. Winnova tulee järjestämään myös ammatillisen perustutkinnon peruskoulun tai lukion suorittaneille, mikäli kysyntää vaan on tarpeeksi. Lisäksi keväällä 2021 käynnistyy SAMKissa täsmätäydennyskoulutus.

Oppisopimuskoulutuksessa opinnot järjestetään pääosin käytännön työtehtävinä työpaikalla, joita sitten täydennetään tietopuolisilla opinnoilla. Jokaiselle opiskelijalle rakennetaan henkilökohtainen opiskeluohjelma, jossa otetaan huomioon aikaisempi osaaminen. Opintojen kesto riippuu sisällön laajuudesta. Oppisopimuksen ajaksi tehdään määräaikainen työsopimus, joten opiskelija pääsee heti osaksi yrityksen tiimiä. Työpaikalla opiskelijan tukena on työpaikkaohjaaja, joka osallistuu koulutussuunnitelman tekoon ja perehdyttää opiskelijaa työympäristöön, -menetelmiin ja –välineisiin.

Coreplast Laitilan opiskelijat valmistuvat asentajan ammattiin ja työtehtäviin kuuluu mm. muotinvaihdot ja sarja-aloitukset sekä tarvittaessa robottien ohjelmointia. Koulutuksessa opiskellaan myös mm. eri muoviraaka-aineiden ominaisuuksia. Coreplast Laitilassa opiskelijoiden tukena ovat työpaikkaohjaajat Sari Luukka ja Vesa Hiltunen, jotka molemmat ovat ammatiltaan asentajia. Kuten monet muutkin yrityksen työntekijöistä, myös Vesa ja Sari ovat olleet osa tiimiä jo vuosia. Vesa on työskennellyt Coreplast Laitilassa vuodesta 2005 ja Sarikin on kuulunut tiimiin Vuodet 1998 – 2008 ja vuodesta 2011 alkaen. Työtehtävät ovat Laitilassa, mutta koska Coreplast Laitila on osa tanskalaista SP Groupia, voi oppisopimusopiskelija löytää itsensä tulevaisuudessa vaikka kansainvälisistäkin työtehtävistä.

Haku Winnovan tuotantotekniikan ammattitutkintoon muovi- ja kumitekniikan osaamisalalle alkaa syyskuun lopulla. Koulutukseen hakeudutaan sähköisellä hakulomakkeella osoitteessa www.winnova.fi. Koulutusohjelma alkaa 27.10.2020. Työpaikkakoulutus tapahtuu Laitilassa ja tietopohjaiset opinnot Raumalla ja Porissa.

Tervetuloa opiskelemaan tulevaisuuden alaa ja osaksi Coreplast Laitilan tiimiä!
Lisätietoja:
Jani Saarenpää, Coreplast Laitila, tuotantojohtaja, jani.saarenpaa@coreplast.fi